Úpravy bytu v Kobylisích

 

Cílem úprav bytu ve zděném bytovém domě z 50. let bylo za pomoci jednoduchých stavebních úprav dosáhnout velkorysejší a prosvětlené dispozice bytu. Na místě původní nevyužité předsíně a chodby, malé koupelny, samostatného wc a navazující kuchyně tak vzniká jeden spojitý prostor dělený pouze lehkými průsvitnými příčkami s posuvnými díly a dveřmi. Vstupní chodba, v celé své délce osvětlena a lemována příčkou z komůrkového polykarbonátu - makrolonu, plynule navazuje na zcela otevřený prostor obývacího pokoje s kuchyní.

 

Datum realizace: 2017

Místo: Praha, Kobylisy

Autoři: Jan Bárta, Šimon Bierhanzl, Marek Fischer,

Spolupráce: Žaneta Mlodziková

Investor: Soukromý

Fotografie: Štěpán Wait (Pech)

Média:

              Archiweb, Novinky.cz

Papundekl architekti s.r.o.

U Vodárny 4, Praha 3